Новини

СЕДЕМ ПЪТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ ЗА УИКЕНДА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

Понеделник, 14 Август 2017

Жена и дете загинаха при тежка катастрофа край с. Сопот.

На 13.08.2017 г. в 15.24 часа на ПП I-4 /София- Варна/, в землището на с. Сопот , лек автомобил БМВ, управляван от 41-годишен мъж от гр.Козлодуй, предприема изпреварване на движещия се пред него товарен автомобил «Мерцедес», въпреки идващия насреща л.а. «Фиат Мареа» , управляван от 28-годишна жена от София. При принудителното си прибиране в собственото платно, БМВ-то удря «Мерцедес»-а, водачът му губи контрол върху управлението му и се удря във «Фиат»-а.

В резултат на сблъсъка на място са починали водачката на «Фиат»-а и синът ѝ , който е на 2 и половина години, а 51-годишната майка на водачката е откарана в тежко състояние в болнично заведение. По случая е започнало разследване.

На 13.08.2017 г. в 07.55 часа  в района на с. Гложене, лек автомобил «Ситроен», управляван с несъобразена скорост от 30-годишен мъж от Тетевен, се удря в насрещно движещ се «Фолксваген - Голф». В резултат на удара наранявания е получил 40-годишен мъж , който е пътувал във «Фолксваген»-а. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

08.2017 г. в 12.05  часа  на ПП I-4, в землището на с. Български извор, л.а. «Форд-Фиеста», управляван с несъобразена скорост от 58-годишен мъж от с. Струма, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещия се лек автомобил «Шкода», управляван от 42-годишна жена от София. При инцидента е пострадала водачката на «Шкода»-та , която е настанена за лечение в ловешката болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 12.08.2017 год. около 00:10 ч. на пътя  Ловеч - Микре, лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 30-годишна жена от Ловеч, при маневра «Изпреварване» удря странично л.а. «Сузуки», след което и двамата водачи губят контрол над управлението. «Фолксваген»-ът излиза от пътя и спира в крайпътна ливада , а «Сузуки»-то пада в канавка. Пострадали от инцидента са водачката на «Фолксваген»-а и 31-годишен мъж , който е пътувал в същия автомобил.. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

На 13.08.17 г. в 10.15 часа на ПП София-Варна, в землището на с. Сопот, л.а. «Мерцедес», управляван от 49-годишен мъж от София, предприема изпреварване на движещия се пред него лек автомобил «Фолксваген Голф», въпреки идващия насреща «Фолксваген, Поло».  При връщането  си в лентата «Мерцедес»-ът изкарва от пътя «Фолксваген Голф»-а и удря «Фолксваген Поло»-то. При инцидента е пострадала 64-годишна жена от с. Лесидрен, която е с 3 счупени ребра. Нанесени са значителни материални щети по автомобилите, а по случая е образувано досъдебно производство. 

На 13.08.2017г около 17.05ч.  на ПП I-4  в района на с.Малиново, л.а. «Фолксваген Туарег», управляван от 48-годишен мъж от В.Търново,  навлиза в лентата за насрешно движение и блъска насрещно движещия се  «Ситроен». При инцидента е пострадал 43-годишният водач на «Ситроен»-а  от Плевен, който е откаран за преглед в болнично заведнение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, образувано е досъдебно производство. 

На 12.08.2017г. в РУ Луковит е получен сигнал, че бял микробус е блъснал 86-годишна пешеходка в района на градския пазар, след което е напуснал мястото на инцидента.  Незабавно са организирани издирвателни мероприятия и преглед на средства за видео-наблюдение в района на града, в резултат на което е установен автомобилът, блъснал жената: «Фиат» и водачката, му-49 годишна жена от гр.Червен Бряг. На водча е съставен акт за нарушение на ЗДВП, а пострадалата жена е откарана в луковитската болница, без опасност за живота.