Новини

ТРОЯНСКИЯТ ХУДОЖНИК МИЛКО ТОДОРОВ НА МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР „MADE IN MIL & CO"

Понеделник, 14 Август 2017
Милко ТОДОРОВ Милко ТОДОРОВ худножник

„Made in Mil & Co" е Международен пленер по живопис, който събира творци, чиито имена носят корена „мил“.

Сред тях за втори път е поканен да участва и троянският художник и преподавател по изобразително изкуство в СУ "Климент Охридски" -  Милко Тодоров. 
Идеята да събере заедно хора, чиито съдби са под закодираната сила на стария корен "мил", за първи път хрумва на поета Милко Христов. През 2014 г. той издава алманах „Made in Mil & Co" със стихове на 14 поети Мил-ковци от България, Сърбия и Хърватска.

Две години по-късно творците "адаши" се събират за пилотното издание на пленера "Made in Mil & Co" с ясната цел да сътворят творби, които да бъдат продадени с благотворителна цел.

Създадохме общо 33 картини. 14 от тях бяха закупени  по време на благотворителна разпродажба "Бъди МИЛ".

Събраните средства бяха предоставени за лечение на три нуждаещи се деца“ – разказа за миналогодишната проява Милко Тодоров.

Тази година в родопското село Устина се очакват:

Милица Роганович и Миливой Костик от Сърбия, Цветомила Христова, Милка Венева и Людмила Поптошева от София, Милан Стоянов от Македония, Милко Христов от Лом, Милко Тодоров от Троян, Милчо Костадинов от Бургас, Милен Иванчев от Враца, Милко Матеев и Милен Маринов от Варна, Михаела Петрова от Самоков. Дистанционно ще вземат участия Милко Добрев и Милена Велчева. Специални гости на събитието ще бъдат Иля Велчев и Мариус Донкин.
Благотворителната разпродажба на картините от тазгодишният пленер ще бъде организирана през есента на 2017.