Новини

ЖАЛБА СРЕЩУ ВИК – ТРОЯН ЗА НАХЛУВАНЕ С ВЗЛОМ

Петък, 25 Август 2017

Жалба в полицията срещу общинската фирма „ВиК – Стенето“ – Троян за нахлуване с взлом подаде гражданка, живееща в началото на ул. „Хр. Ботев“.

В момента в този участък от улицата се извършват ВиК – ремонтни дейности от общинската фирма.

От жалбата на гражданката става ясно, че управителят на „ВиК – Стенето“ – Троян инж. Тонимир Гечев пъргаво е прескочил заключената ѝ порта, за да отвори залостената с желязо отвътре двукрила част.

Това се случва в момент, в който живущата на ул „Хр. Ботев“ отсъства от дома си.

В последствие в двора ѝ влиза багер, с който са извършвани ремонтни дейности по ВиК системата на съседната къща.

С това оплакванията на гражданите от „ВиК – Стенето“ не свършват.

Липсата на добронамерена комуникация на управителя Гечев с хората, както и неговото отношение към тях, е друг проблем, който се очерта.

Гражданите са се оплакали от Гечев на кмета Донка Михайлова и на Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Държавната институция е отговорила следното:

Уважаема г-жо,

Обръщаме Ви внимание, че ВиК – Троян е Дружество, собственост на община Троян. Може да отправите жалбата си към Общината или Общинския съвет, които да предприемат своевременни мерки.

От Пресцентър МРРБ.“

В неформална преписка в социалната мрежа кметът Михайлова е отговорила така:

Много съжалявам. Това се случва не за първи път. Ще говоря с него (Б.А.с Тонимир Гечев) и ще му поискам обяснение. За съжаление Общинският съвет промени Наредбата, той вече не е само на мое подчинение и се чувства безнаказан.“