Новини

МАРИН РАДЕВСКИ ПОСРЕЩНА БОЙКО БОРИСОВ В „КАЛИНЕЛ“

Петък, 26 Юни 2020

Инж. Марин Радевски, собственик на фирма „Калинел“ ЕООД - Троян, заедно с дъщерите си Катерина и Пламена, с изпълнителния директор Красимир Крантовски, с работници и със служители посрещнаха премиера Бойко Борисов на територията на предприятието. Това стана в четвъртък, 25.06.2020 г.

„Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските – по 65 000 на ден“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към ръководството и работниците. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона.

Премиерът Борисов разгледа производствените площи и даде висока оценка на новото и модерно оборудване. А от ръководството на предприятието изтъкнаха, че за 10 години оборотът им е нараснал почти 3 пъти.

Инж. Марин Радевски разказа, че в завода работят над 1600 човека, включително и работници и от Киргизстан и Виетнам.

 „Гледайте какъв голям завод, какъв хубав град“, каза още премиерът Борисов, докато разглеждаше най-голямото индустриално предприятие в област Ловеч, което е и най-големият работодател в региона.

Фирмата е водеща в производството на домашен текстил в Европа и е една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Клиенти на предприятието са водещи световни търговски вериги.

Основната фабрика и администрацията на фирмата се намират в Троян, но предприятието разполага с производствени центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.

Галерия със снимки